Mares

Mares

MARES har under loppet av 64 år blivit världsledande inom produktion och distribution av dykutrustning.
År 1949 grundade dykaren Ludovico Mares märket Mares, efter att ha tjänstgjort i den österrikiska flottan under första världskriget.
Mares blev snabbt ett mindre industriföretag med massa idéer för nya och förbättrade produkter.
Eftersom intresset för sportdykning växte kraftigt runt om i världen i slutet av 60-talet, expanderade företaget snabbt på den europeiska marknaden för dykning och snorklings utrustning. T.ex. mellan åren 1978 och 1982 var Mares en obestridd marknadsledare inom fenor (idag produceras nästan alla dykfenor i världen med hjälp av den tillverkningsprocess som uppfanns av Mares). Det är inte bara inom segmentet dyk och snorklings fenor som Mares har en topp position, utan man är även ledande inom marknaden för regulatorer.
Idag har Mares en närvaro i över 80 länder runt om i världen och är internationellt erkänt som det ledande företaget inom tillverkning av dykutrustning. Mares ingår i HTM-gruppen (HEAD, Tyrolia & Mares) som ägs av svensken Johan Eliasch.
Varje lösning som Mares erbjuder, representerar spjutspets teknik och är resultatet av det bästa italiensk indutridesign har att erbjuda. Med en passion för havet och varumärkets gedigna historia märks det fortfarande att Ludovico Mares påverkar den höga kvalitet som alla Mares anställda eftersträvar.